Vertailussa Samsungin suuret huippupuhelimet – Galaxy S9+ vs Galaxy Note9

Puhelinvertailu

Vertailussa Samsungin suuret huippupuhelimet – Galaxy S9+ vs Galaxy Note9
Samsungilta on tänäkin vuonna tullut jälleen kaksi lippulaivamalliksi luokiteltavaa huippulaitetta. Tavalliseen tyyliin kevään Galaxy S -julkaisussa oli mukana plussakokoluokan malli, joka on kovin lähellä Galaxy Note -malliston juuri julkistettua uutta laitetta.

Niinpä onkin syytä ottaa selvää mikä näistä puhelimia erottaa toisistaan, ja kumpaan olisi parempi sijoittaa rahansa.

Koska laitteet ovat hyvin samanalaisia ulkoisten ominaisuuksien osalta, niin siitä onkin hyvä aloittaa. Galaxy Note9 on vielä hieman Galaxy S9+:aa suurempi, joskin molemmat ovat pienikätisille melkoisen kookkaita.

Galaxy Note9:n suurempi pinta-ala tarkoittaa myös 0,2 tuumaa suurempaa näyttöä. Näyttöjen tekniikassa ei kuitenkaan muuten ole juuri eroavaisuuksia, joten näytön ja koon osalta erot ovat pieniä. Pieni kokoero tarkoittaa myös pientä, noin 10 gramman eroa painossa.Materiaalit, ja esimerkiksi IP68-luokitus veden- ja pölynkestävyyteen, ovat molemmissa samat, kuten myös suoritin, joka on Suomessa Samsungin oma Exynos 9810. Ulkonäön lisäksi siis suorituskyvyssä liene ei suuria eroja.

Mikäli kuitenkin Galaxy Note9:ssä sijoittaa kalliimpaan malliin, niin tarjolla on hieman enemmän RAM-muistia, joka voi auttaa erittäin vaativassa moniajossa. Lisäksi Note9:n kallein malli on varustettu 512 gigatavun tallennustilalla, kun vastaava maksimi S9:ssä on 256 gigatavua.

Kameroissa ollaan tiettävästi täysin samalla viivalla niin etukameran kuin takaa löytyvän kaksoiskameran osalta. Myöskin molemmissa kameran ohessa oleva sormenjälkilukija on sijoitettu kameramoduulin alle, joka vähentää edellisvuoden Noteen verrattuna virhekosketuksia.

Teknisesti suurimmat eroavaisuudet tulevat esiin akun ja S Pen -kynän osalta. Jälkimmäistä ei tietysti löydy lainkaan Galaxy S9+:sta ja akussa Note9:llä on merkittävä 500 milliampeeritunnin etumatka, joka tarkoittanee olennaisesti parempaa akkukestoa tekniikan ollessa pitkälti samaa.

Kuten vertailusta huomaa, niin Samsungin laitteissa tekniikka ei ole tälläkään kertaa edennyt vuoden sisällä juurikaan. Laitteissa käytetään kevään ja syksyn osalta pitkälti samoja suorittimia, kameroita ja näyttöjä. Niinpä vastaus esittämäämme kysymykseen tuleekin hinnasta, S Pen -kynästä sekä kenties akkukapasiteetista.

Galaxy S9+ -mallia saa noin 850 eurolla, ja kenties 24. päivä kun Galaxy Note9 saapuu kauppoihin hinta on jo hieman pienempi. Note9:n isommasta akusta ja S Pen -kynästä joutuu siis maksamaan vähintään 180 euroa lisää.

Mikäli raha ei kuitenkaan ole este, niin Galaxy Note9 mahdollistaa jopa 512 gigatavun version, jossa on valtaisasti tehoa, tilaa, akkukestoa ja vieläpä S Pen -ominaisuudet päälle.

 •  
 • Vertailussa
 • Samsung Galaxy Note9
 • Samsung Galaxy S9+
 • Mitat
 • 161.9 x 76.4 x 8.8 mm
 • 158.1 x 73.8 x 8.5 mm
 • Paino
 • 201 g
 • 189 g
 • Rakenne
 • Paneelit lasia, runko alumiinia
 • Paneelit lasia, runko alumiinia
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 8 Oreo
 • Android 8 Oreo
 • Näyttö
 • 6,4", 18:5,9, Quad HD, Curved AMOLED
 • 6,2", 18:5,9, Quad HD, Curved AMOLED
 • RAM
 • 6/8 GB
 • 6 GB
 • Tallennustila
 • 128 / 512GB
 • 64 / 128 / 256GB
 • Kamera
 • 2x12 MP (f/1.5-2.4) ja 8 MP (edessä)
 • 2x12 MP (f/1.5-2.4) ja 8 MP (edessä)
 • Sormenjälkilukija
 • On, takana (keskellä)
 • On, takana (keskellä)
 • Suoritin
 • Exynos 9810 (10 nm)
 • Exynos 9810 (10 nm)
 • Akku
 • 4000 mAh, pikalataus, langaton lataus
 • 3500 mAH, pikalataus, langaton lataus
 • Muut
 • Älykäs S Pen
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.