HMD osti Microsoftilta PureView'n: Ikoninen kamerabrändi takaisin Nokia-puhelimiin

Puhelinvertailu

HMD osti Microsoftilta PureView'n: Ikoninen kamerabrändi takaisin Nokia-puhelimiin
Nokia-älypuhelimia nykyisin kehittävä HMD Global on ostanut Microsoftilta oikeudet PureView-brändiin, kertoo Nokiamob. Tämä paljastuu Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston, EUIPO:n, sivustolta.

2012 ensimmäistä kertaa julkistetun kamerabrändin tavaramerkki on siirtynyt pari päivää sitten takaisin suomalaisomistukseen, joskin nyt omistajana ei ole Nokia vaan sen brändättyjä älypuhelimia kehittävä HMD Global.

PureView-tavaramerkin siirtyminen takaisin älypuhelinvalmistajan käyttöön ei tietysti vahvista, että tulossa olisi heti PureView-brändättyjä älypuhelimia, mutta todennäköisesti näin kuitenkin on, kun yhtiö on maksanut Microsoftille – oletettavasti – riihikuivaa sanan käyttöoikeudesta.

PureView-puhelimista tunnetuimmat ovat tietysti ensimmäinen PureView-laite Nokia 808 PureView sekä myöhemmin julkaistu Windows Phone -laite Lumia 1020, joita yhdisti huikeat 40 megapikselin kamerat.HMD Global on käyttänyt nykyisissä Android-laitteissaan Zeissin optiikkaa, joka oli myös tunnusomaista PureView-laitteille.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.