Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple aikoo hylätä sormenjälkilukijat iPhoneissa – Face ID:ssä on tulevaisuus

Manu Pitkänen

Apple aikoo hylätä sormenjälkilukijat iPhoneissa – Face ID:ssä on tulevaisuus
Apple ei näillä näkymin ole lisäämässä näyttöön integroitua Touch ID -sormenjälkilukijaa tämän tai ensi vuoden uusiin iPhone-malleihin, kertoo yhtiöön erikoistunut analyytikko Ming-Chi Kuo. Mikäli tieto pitää paikkansa, luottaa Apple jatkossa iPhone X:ssä käytettyyn Face ID -kasvojentunnistuksen voimaan.

Syy näyttöön integroidun sormenjälkilukujan ohittamiselle on ilmeisesti se, että teknologia on tällä hetkellä hankalasti integroitavissa OLED-näyttöön. Apple teki jo viime vuonna strategisen linjauksen siirtyä iPhoneissa LCD-näytöistä OLED-paneeleihin, mikä näyttää nyt koituneen sormenjälkilukuteknologian kohtaloksi. Lisäksi tekniikan heikkoutena on se, että se voidaan vaivattomasti lisätä vain yhteen osaan näyttöä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Samsung aikoo lisätä näyttöön integroidun sormenjälkilukijan Galaxy S10:een.

Apple julkaisee syyskuun 12. päivä uuden iPhone XS:n, sen pohjalta luodun kookkaamman mallin sekä edullisen LCD-näyttöisen iPhonen. Kaikissa kolmessa puhelimessa käytetään ilmeisesti Face ID -kasvojentunnistusta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.