Galaxy S10 Plussasta tulossa 5G-versio?

Manu Pitkänen

Galaxy S10 Plussasta tulossa 5G-versio?
Ensi vuonna kun Samsung esittelee Galaxy S10:n ja Galaxy S10 Plussan, saattaa suuremmasta mallista tulla myyntiin erilliset 4G- ja 5G-versiot. Näin spekuloi korealainen talousjulkaisu The Bell.

Ajatuksena on käytännössä se, että Samsung yrittää hyödyntää suuriin kaupunkeihin nousevia 5G-verkkoja ja tyydyttää operaattoreiden 5G-päätelaitteiden tarvetta. Verkkojen peittoalue on kuitenkin erittäin alhainen, minkä takia Samsung ei ole erityisen halukas lisäämään 5G-tukea puhelimiensa perusversioihin. Ominaisuuden lisääminen kun paisuttaisi turhaan laitteiden tuotantokustannuksia.

Todennäköisesti 5G-malleja ei tuoda edes kaikkialla myyntiin, vaan päätökset myynnistä tehdään markkina-alueittain. Suomessa operaattorit ovat olleet innokkaasti siirtymässä 5G-aikaan, joten Suomi voisi olla potentiaalinen markkina-alue 5G-mallien julkaisulle.Samsungin suunnalta on kuitenkin kuulunut viestiä, ettei Galaxy S10 tule olemaan yhtiön ensimmäinen 5G-puhelin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.