Videolla – Tällaista jälkeä iPhone XS:n kameralla saa aikaiseksi

Manu Pitkänen

Videolla – Tällaista jälkeä iPhone XS:n kameralla saa aikaiseksi
Eilen julkistetuissa iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa Apple on panostanut todenteolla valokuvaamiseen ottamalla kaiken irti uuden sukupolven Neural Engine -tekoälypiirin laskentakapasiteetista. All olevalla videolla esitellään uusien puhelimien kuvauskykyjä – pitää tietysti muistaa, että Apple on kontrolloinut olosuhteita saadakseen mahdollisimman kaunista jälkeä.

Kuvauksen saralla uutta iPhone XS:ssä on Neural Enginen hyödyntäminen kuva-alueiden segmentoinnista, minkä ansiosta kuvausasetuksia voidaan säätää aiempaa hienovaraisemmin. Lisäksi Apple on hyödyntänyt uusien kennojen ja kuvasignaaliprosessoreiden nopeutta Smart HDR -kuvaustilan toteutuksessa: puhelin ottaa aiempaa enemmän kuvia, minkä ansiosta kuviin saadaan aiempaa enemmän yksityiskohtia ja varjostuksia.

iPhone XS:ssä on myös edistyneempi bokeh sekä terävyysalueen säätö: taustan sumennusta voi muokata jälkikäteen arvosta f/1,4 aina f/16:sta saakka. TrueDepth-kameralla otetuissa Potrait-kuvissakin taustan sumennus on mahdollista jälkikäteen.Videokuvauksen saralla uutta on esimerkiksi laajempi dynaaminen alue (kun kuvataajuus on korkeintaan 30 FPS) ja ääni tallentuu jatkossa stereona.

Lisää kamerasta voi lukea Applen esittelysivulta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.