Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelimista autoihin – Arm laajentaa tonttiaan uusille markkinoille

Manu Pitkänen

Älypuhelimista autoihin – Arm laajentaa tonttiaan uusille markkinoille
Arm pyrkii nopealla tahdilla laajentamaan markkinoitaan mobiililaitteista uusille osa-alueille. IoT-laitteet ja älykellot ovat olleet yksi, mutta ajoneuvojen nopea tekninen kehitys on nostamassa ne uudeksi kasvualaksi.

Itsestään kulkevia autoja silmällä pitäen Arm on esitellyt Cortex-A76-mobiilipiirin pohjalta luodun ja ajoneuvokäyttöön optimoidun AE-version. Uudessa Arm Cortex-A76AE -piirissä on erikoista esimerkiksi Split-Lock-ominaisuus, jolla tiedonkäsittelyä voidaan lennossa optimoida suorituskyvyn ja turvallisuuden suuntaan.

Kaksi suoritinydintä voidaan esimerkiksi asettaa Lock-tilaan, jolloin ytimet käsittelevät samoja laskutehtäviä. Tällöin jos toinen ydin vioittuu jostain syystä, pysyy järjestelmä toisen toimivan ytimen voimin toimintakunnossa. Vaihtoehtoisesti ytimet voivat suorittaa eri tehtäviä, jolloin tiedonkäsittely tapahtuu tietysti rivakammin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.