Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

5G-verkkojen rakentaminen voi alkaa – Taajuudet huutokaupattiin Suomessa

Manu Pitkänen

5G-verkkojen rakentaminen voi alkaa – Taajuudet huutokaupattiin Suomessa
Viestintäviraston järjestämä 3,5 GHz:n taajuusalueen huutokauppa viidennen sukupolven matkapuhelinyhteyksien tarjoamiseksi päättyi tänään lokakuun 1. päivä. Huutokaupassa kukin Suomen kolmesta suurimmasta matkapuhelinverkko-operaattorista sai itselleen yhden 130 megahertsin kokoisen taajuuskaistan.

Telia voitti taajuuksista matalimman (3410–3540 MHz) ja maksoi siitä myös kaikista eniten, yhteensä 30,258 miljoonaa euroa. Elisalle huutokaupattiin B-kaista (3540–3670 MHz) 26,347 miljoonan euron hintaan ja DNA sai C-kaistansa (3670–3800 MHz) 21 miljoonalla eurolla. Kaupallinen toiminta myydyillä 5G-taajuuksilla voi alkaa 1. tammikuuta 2019.

5G-teknologian ansiosta dataa voidaan siirtää aiempaa nopeammin ja alhaisemmilla viiveajoilla, joten matkapuhelinyhteydet soveltuvat useampiin käyttötarkoituksiin kuin nykyiset yhteydet. Odotettavissa on liittymiä, joiden datasiirto on verkosta päätelaitteeseen päin yli gigabitin sekunnissa. 5G-yhteyksiä tullaan toteuttamaan myöhemmin myös 26 gigahertsin taajuusalueella.Elisan mukaan se on rakentanut jo 5G-valmiudet Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän mobiiliverkkoihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.