Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple takoo miljardeja Googlella – Summat nousseet päätä huimaaviksi

Manu Pitkänen

Apple takoo miljardeja Googlella – Summat nousseet päätä huimaaviksi
Yleinen salaisuus on, että Google maksaa Applella avokätisiä summia siitä, että iOS-laitteiden oletushakukoneena käytetään esimerkiksi Bingin, Yahoon tai DuckDuckGon sijaan Googlea. Tarkat summat eivät kuitenkaan välttämättä selviä koskaan.

Vuonna 2017 arvioitiin, että Google on maksoi ilosta vuodessa kolme miljardia dollaria. Apple teki varsin mukavan tilin, mutta Business Insiderin haastatteleman Goldman Sachsin analyytikon Rod Hallin arvion mukaan maksettavat summat liikkuvat nykyisin paljon suuremmassa kokoluokassa. Hallin näkemyksen mukaan Google pulittaa Applelle oletushakukoneen paikasta tänä vuonna jopa yhdeksän miljardia dollaria.

Ensi vuonna summa kohoaa Hallin mukaan jopa 12 miljardiin dollariin. Kahdessa vuodessa summa siis kasvaisi nelinkertaiseksi. Vuonna 2014 puhuttiin vielä miljardista dollarista. Summien kova kasvu kuvastaa verkkohakujen siirtyneen nopealla tahdilla PC:ltä mobiiliin.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.