DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet

Manu Pitkänen

DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet kasvavat parhaimmillaan gigabittiin sekunnissa.

Elisa on jo aiemmin kertonut päivittävänsä verkkoaan 5G-yhteensopivaksi. Päivityksiä on tehty muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Yhtiö kertoi myös päivittäneensä Seinäjoen alueen 4G-verkkoa nopeammaksi ja lisäämällä siihen 5G-valmiuksia.

5G-taajuudet huutokaupattiin Telialle, DNA:lle ja Elisalle tänä syksynä. Taajuuksien käyttö kaupallisissa 5G-verkoissa tulee mahdolliseksi vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä.

DNA:lla uskotaan kuitenkin, että 4G-verkko tulee olemaan sen asiakaskunnalle erittäin tärkeä vielä vuosien ajan. Tärkein syy 4G:n pitkäikäisyydelle on siinä, että verkko on rakennettu matalien taajuuksien varaan, jolloin verkko myös palvelee suuria alueita. 5G-verkko tullaan vuorostaan rakentamaan huomattavasti suuremmilla taajuuksilla, jolloin laajojen ja kattavien peittoalueiden rakentaminen on kalliimpaa. Tästä syystä 5G-verkko jäänee pitkäksi aikaa paikalliseksi teknologiaksi, painottuen suurten kaupunkien keskustoihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.