Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä

Manu Pitkänen

Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh paljasti CNETille millaista taivuteltavaa laitetta yhtiö kehittää ja on mahdollisesti tuomassa markkinoille.

Kohin mukaan Samsungin älypuhelin taittuisi puhelimesta näppärästi tablet-kokoluokkaan. Näyttö on siis sen verran joustava, että se voidaan taittaa lehden tavoin pienemmäksi ja avata taas suuremmaksi. Laitteen toimintamekaniikka voisi ehkä verrata myös lompakkoon. Tämä tarkoittaisi samalla sitä, että laite ei ole kokonaisuudessaan taivuteltava, vaan siinä on yksi "saranakohta", joka kestää taivuttelua.

Laitteen varhainen konsepti saatettiin nähdä jo viitsen vuotta sitten julkaistulla videolla. Video on nähtävissä alla.

Kohin mukaan Samsung ei kehitä taivuteltavaa älypuhelinta vain sen takia, että se on teknisesti mahdollista. Uuden teknologian on tarjottava myös hyödyllisiä ominaisuuksia loppukäyttäjälle. Kohin arvion mukaan taipuvien älypuhelimien markkina tulee olemaan alkuvaiheessa marginaalinen, mutta hän povaa kuitenkin siitä kehittyvän uusi massatuote.Sopiva julkistusajankohta laitteelle voisi olla 7. marraskuuta, jolloin Samsung järjestää kehittäjätapahtuman San Franciscossa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -47%

Oppo Reno 5 Lite
323 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
741 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
593 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.