Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm paljasti edullisemman piirin mobiilipelaajille

Matti Vähäkainu

Qualcomm paljasti edullisemman piirin mobiilipelaajille
Qualcomm on julkaissut tietoa uusista mobiilipiireistä, joista Snapdragon 675 suuntaa hintatietoisten pelaajien puhelimiin.

Yhtiö kertoo, että kovasti aiemmin tänä vuonna julkaistua Snapdragon 670 -piiriä muistuttava keskisarjan piiri on tarkoitettu erityisesti pelaajien laitteisiin.

Niinpä siinä onkin optimoitu toimintaa juuri pelien aikana, joka tarkoittaa mm. priorisointia ja parempaa tekoälyä. Yhtiön mukaan piiri pystyykin poistamaan peräti 90% pätkimisestä uudessa piirissään.Vaikka numeroiden puolesta Snapdragon 675 asettuun 670 ja 710 -piirien väliin, niin uutuuspiirissä käytetään ensimmäistä kertaa ARMin uuden sukupolven, eli Kryo 460 -alustan, ytimiä.

Piirien järjestely on sama eli kahdeksasta suorittimesta kaksi on tehokkaita Cortex-A76-piirejä ja kuusi puolestaa vähävirtaisempia Cortex-A55-piirejä.

Grafiikkapiiri on Adreno 612, joka numeronsa puolesta asettuu samaan tehotasoon kuin 670-piirin Adreno 615, mutta pelipuhelimiin tarkoitetulle piirille voisi odottaa parempaa 3D-suorituskykyä.Yhtiö ei kuitenkaan kerro varsinaisia suorituskykylukemia tässä vaiheessa, mutta kertoi, että pelien käynnistäminen on jopa 30% nopeampaa.

Kameran puolesta Snapdragon 675 tukee mm. 5x optista zoomia ja rajatonta hidastusvideota.

Koska kyseessä on 600-sarjan piiri, niin sen myötä markkinoille voi saapua pelipuhelimia, joiden hinnat ovat esimerkiksi 300 ja 500 euron välillä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.