Paljastus – Kiina ja Venäjä salakuuntelevat Trumpin iPhonea

Manu Pitkänen

Paljastus – Kiina ja Venäjä salakuuntelevat Trumpin iPhonea
Presidentinvaalikampanjansa aikaan Donald Trump haukkui Applea, koska yhtiö kokoonpanee puhelimensa Kiinassa. Siitä huolimatta iPhone tuntuu kelpaavan hänen henkilökohtaiseen käyttöön – avustajien mukaan Trump on liiankin kiintynyt omaan iPhoneen.

The New York Timesin lähteiden mukaan presidentin avustajat ovat moneen otteeseen yrittäneet estää Trumpia käyttämästä omaa henkilökohtaista puhelinta viestimiseen, koska laitteen viestintää voidaan salakuunnella ja samalla salaista tietoa voi vuotaa väärille tahoilla. Lehden mukaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla on syytä uskoa, että venäläiset ja kiinalaiset myös hyödyntävät mahdollisuutta salakuuntelemalla säännöllisesti Trumpin puheluita.

Trump ei ole ottanut avustajien huomautuksia kuuleviin korviinsa, minkä takia he ovat hiljalleen lopettaneet asiasta mainitsemisen. Hän kantaa mukanaan kaikkiaan kolmea iPhonea: kahdessa on NSA:n suojauksen ja kolmas on tavanomainen puhelin.The New York Timesin mukaan Kiinan tiedustelupalvelun tavoitteena on salakuuntelun kautta saada selvää Trumpista ihmisenä. Tiedustelun kautta Kiina voi oppia paremmin käsittelemään Trumpia sekä saada tietoon ihmisiä, joihin Trump erityisesti luottaa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.