Apple aloittaa iOS 12.1 jakelun tänään – mukana yli 70 uutta emojia!

Jami Virtanen

Apple aloittaa iOS 12.1 jakelun tänään – mukana yli 70 uutta emojia!
Apple julkisti aloittavansa iOS 12.1 päivityksen jakamisen iPhoneille ja iPadeille tänään 30.10. Päivityksen mukana tulee uusia ominaisuuksia, kuten FaceTimen ryhmäpuhelut, dual-SIM -tuki uusille iPhoneille, yli 70 uutta emojia sekä korjaus etukameran selfieongelmaan.

Kesäkuussa Apple julkaisi kehittäjäkonferenssi WWDC:ssä FaceTimen ryhmäpuhelut, jotka tukevat jopa 32 käyttäjää samanaikaisesti. Ominaisuuden piti alun perin tulla jo iOS 12 julkaisun yhteydessä, mutta Apple siirsi sen myöhemmin julkaistavaksi vasta 12.1 päivityksen yhteydessä. Mukaan on saatu myös uusia ominaisuuksia myöhästyneen julkaisun ansiosta. Ryhmäpuhelun aikana Facetime tunnistaa automaattisesti keskustelun aktiivisen osallistujan ja tuo sen käyttäjän ruudun eteen. Puhelun aikana käyttäjän on myös mahdollista valita manuaalisesti kenet haluaa nähdä keskustelun keskipisteessä. Puhelut ovat Applen mukaan myös salattu.

Päivityksen myötä Applen uusilla puhelimilla on mahdollista käyttää kahta liittymää samanaikaisesti. Toista liittymää perinteisesti Nano-SIM -kortilla ja toista iPhonessa olevalla eSIMillä. Ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä saatavilla Suomessa huolimatta siitä, että esimerkiksi Telialla on myynnissä myös eSIM-liittymä.Apple myös vahvisti jo aikaisemmin, että päivityksessä tulee korjaus ns. beautygateen, jossa etukamera silotteli turhan paljon selfieitä ja sai ihon näyttämään luonnottoman sileältä. Apple kertoi säätäneensä SMartHDR -ominaisuuden algoritmia niin, että selfiet näyttävät jatkossa luonnollisemmilta.

Lisäksi päivityksen mukana Apple tuo jälleen lisää emojeita käyttäjille. iOS 12.1 sisältää yli 70 uutta emojia, esimerkiksi ääretön-merkin, salaatti-emojin sekä jäätyneet kasvot. Myöhemmin tänään Applen odotetaan julkaisevan uudet iPad Prot sekä uuden MacBook Airin.

EDIT 12.49: Korjattu otsikkoon ja ensimmäiseen kappaleeseen Applen aloittavan päivityksen jakelun tänään, ei aloittaneen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.