Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple pamautti kovan tuloksen – Ei aio enää paljastaa iPhonien myyntimääriä

1
Manu Pitkänen

Apple pamautti kovan tuloksen – Ei aio enää paljastaa iPhonien myyntimääriä
Juuri uudet iPadit sekä Mac-tietokoneet esitellyt Apple on julkistanut kalenterivuoden kolmannen kvartaalin tuloksensa. Tulos oli häikäisevä, sillä Applen liikevaihto kasvoi peräti 20 prosenttia ja tulos osaketta kohti peräti 41 prosenttia.

Applen liikevaihto oli heinä-syyskuussa 62,9 miljardia dollaria, mikä on siis 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana sekä samalla Applen historian kovin tulos tällä ajanjaksolla. Mielenkiintoisinta kehitys on ollut iPhonien kohdalla, joiden kappalemääräinen myynti ei kasvanut viime vuodesta, mutta siitä huolimatta puhelimien tuottama liikevaihto kasvoi 29 prosentilla.

Käytännössä Apple on onnistunut kasvattamaan iPhonien keskimääräistä myyntihintaa uusilla tuotteillaan. Tämä näkyy selvästi kaupoissa, sillä iPhone XS -mallit maksavat reippaasti yli 1000 euroa Suomessa. iPadien myynti kasvoi niin kappalemääräisesti kuin liikevaihdollisestikin, mutta parempaa kohti ollaan kenties menossa uusilla iPad Pro -malleilla. Mac-liiketoiminta pysyi kohtalaisen vakaana.Palveluliiketoiminta jatkoi voimakasta kasvuaa. Liikevaihtoa kertyi lähes 10 miljardia dollaria, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Applen talousjohtajan mukaan yhtiö ei aio enää jatkossa raportoida tuotteiden kappalemääräistä myyntiä, koska kyseinen metriikka ei kuvasta tarpeeksi hyvin liiketoiminnan kehittymistä ja olotilaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

1

Apple on tosissaan lähtenyt kokeilemaan paljonko applelaisten perse kestää. Nooh ei kai joku 5-10e lisää osamaksussa tunnu niin pahalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.