Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3D-kamerat tulossa iPhoneihin ja iPadeihin?

Manu Pitkänen

3D-kamerat tulossa iPhoneihin ja iPadeihin?
ARKitin myötä Apple on ottanut askelia laajennettua todellisuutta kohti. Mobiililaitteiden laskentakyky on jo tarpeeksi korkea näyttävien AR-sisältöjen toteutukseen, mutta kameratekniikka vaatinee vielä edistymistä paremman syvyystunnistuksen mahdollistamiseksi.

Apple-analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan yhtiön sisällä tehdään aktiivisesti tuotekehitystä niin iPadien kuin iPhonien kameroiden syvyystunnistuksen parantamiseksi. Kehitystä tällä saralla nähtäneen iPadien osalta jo ensi vuonna, sillä Kuon mukaan Apple aikoo lisätä vuoden 2019 iPad-malleihin Time of Flight -tekniikkaa (ToF) hyödyntävän sensorin.

ToF-sensorit käytännössä mittaavat kuinka paljon aikaa kuluu lähetetyltä säteeltä palata takaisin. Tällä tavoilla voidaan määrittää kameran ja kameran edessä olevan kohteen välinen etäisyys, mikä siis käytännössä tarkoittaa parempaa syvyystunnistusta. Tuotekehityksen nopeudesta riippuen sensori saatetaan nähdä myös vasta vuoden 2020 iPadissä. Kuo arvioi, että ToF-kamera tulee iPhoneihin joka tapauksessa vuonna 2020.Kuo spekuloi, että uusien kameroiden avulla olisi mahdollista ottaa kolmiulotteisia kuvia, joita voisi hyödyntää AR-editoinnissa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.