Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuomari lausuu – Qualcommin pitää avata patentit kilpailijoille

Manu Pitkänen

Tuomari lausuu – Qualcommin pitää avata patentit kilpailijoille
Yhdysvaltain liittovaltion tuomari Lucy Koh on ennakoivassa tuomiossaan määrännyt Qualcommin lisensoimaan joitain sen patentteja kilpailijoilleen. Päätös annettiin Yhdysvalloissa kuluttajansuojaa valvovan FTC:n ja Qualcommin välisessä oikeusriidassa.

Oikeutta tapauksessa on käyty vuoden 2017 alussa ja varsinainen oikeusistunto asiassa käydään vasta ensi vuonna. Lisensoitavat teknologiat liittyvät matkapuhelinverkkoteknologiaan ja modeemeihin, joissa Qualcomm on teknologinen markkinajohtaja. FTC ja Qualcomm yrittivät hakea päätökselle lykkäystä, sillä osapuolet yrittävät sopia asiaa oikeuden ulkopuolella.

Tuomari ei suostunut lykkäämään päätöstään. Jää nähtäväksi miten tuomarin lausunto vaikuttaa sopimusneuvotteluihin. Mikäli tuomarin näkemys jää voimaan, on Qualcommin pakko lisensoida teknologioitaan esimerkiksi Intelille, joka kaappasi Qualcommilta Applen modeemitoimittajan roolin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.