Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa

Manu Pitkänen

Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa
Laitteisiin sulautetut SIM-kortit ovat tuttuja etäluettavista mittalaitteista, mutta tekniikka on tuotu kuluttajalaitteisiinkin parin viime vuoden aikana. Telia otti ensimmäisenä operaattorina käyttöön kuluttajamarkkinoille suunnatun eSIM-palvelun, jossa matkapuhelinverkkoyhteyttä voi käyttää ilman fyysisen SIM-kortin asentamista laitteeseen.

Telia lanseerasi eSIM-tuen elokuussa Samsungin Galaxy Watchilla. Syksyllä julkaistut iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR sekä uudet iPad Prot (11" ja 12,9") tukevat niin ikään eSIM-teknologiaa. Apple Watch tukee myös eSIM-tekniikkaa, mutta Telian mukaan yhteensopivuutta Telian verkon kanssa ei voida taata. Applen laitteiden kohdalla eSIMin saa käyttöön iOS 12.1 -ohjelmistolla.

Helsingin Sanomat tiedusteli muiden operaattoreiden suunnitelmia SIM-kortittomuuden suhteen. Elisan mukaan se haluaa varmistaa ensin teknologian toimivuuden päästä päähän ennen kuin palvelu lanseerataan kuluttajamarkkinoille. Arvioita kuluttajille myytävistä eSIM-liittymistä ei annettu.DNA:lla eSIM-tekniikkaan suhtaudutaan vielä odottavaisesti. Yhtiö on valmis tarjoamaan eSIM-liittymiä, kunhan tuettujen laitteiden pohja laajenee nykyisestä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.