Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa

Manu Pitkänen

Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa
Laitteisiin sulautetut SIM-kortit ovat tuttuja etäluettavista mittalaitteista, mutta tekniikka on tuotu kuluttajalaitteisiinkin parin viime vuoden aikana. Telia otti ensimmäisenä operaattorina käyttöön kuluttajamarkkinoille suunnatun eSIM-palvelun, jossa matkapuhelinverkkoyhteyttä voi käyttää ilman fyysisen SIM-kortin asentamista laitteeseen.

Telia lanseerasi eSIM-tuen elokuussa Samsungin Galaxy Watchilla. Syksyllä julkaistut iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR sekä uudet iPad Prot (11" ja 12,9") tukevat niin ikään eSIM-teknologiaa. Apple Watch tukee myös eSIM-tekniikkaa, mutta Telian mukaan yhteensopivuutta Telian verkon kanssa ei voida taata. Applen laitteiden kohdalla eSIMin saa käyttöön iOS 12.1 -ohjelmistolla.

Helsingin Sanomat tiedusteli muiden operaattoreiden suunnitelmia SIM-kortittomuuden suhteen. Elisan mukaan se haluaa varmistaa ensin teknologian toimivuuden päästä päähän ennen kuin palvelu lanseerataan kuluttajamarkkinoille. Arvioita kuluttajille myytävistä eSIM-liittymistä ei annettu.DNA:lla eSIM-tekniikkaan suhtaudutaan vielä odottavaisesti. Yhtiö on valmis tarjoamaan eSIM-liittymiä, kunhan tuettujen laitteiden pohja laajenee nykyisestä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.