Samsungin Galaxy S10:stä löytyy supernopea LTE ja uusi tekoälypiiri

1
Matti Robinson

Samsungin Galaxy S10:stä löytyy supernopea LTE ja uusi tekoälypiiri
Samsung on paljastanut tietoja ensi vuoden Galaxy-puhelimiin suuntaavasta mobiilipiiristä, joka kantaa nimeä Exynos 9820. Kyseinen piiri tulee todennäköisesti löytymään niin Galaxy S10 -puhelimen kuin Galaxy Note10:n Suomi-versiosta.

Exynos 9820 on tietysti jatkoa 9810-piirille, joka löytyi tämän vuoden Galaxy-lippulaivamalleista. Uutta piirissä on 8 nanometrin tekniikka, parantunut suorituskyky sekä eritysesti tekoälytoimintoihin tarkoitettu Neural Processing Unit (NPU).

Lisäksi piirissä on uusittu mm. LTE-modeemia, joka kykenee siirtämään tietoa peräti 2 gigabitin nopeudella 8x Carrier Aggregation -tekniikalla.

Piiri tukee myös 4K-videokuvausta 150 kuvan sekuntinopeudella ja 10 bitin väreillä. Lisäksi videokuvausta voi tehdä jopa 8K-resoluutiolla 30 kuvan sekuntinopeudella.

Huawein perässä erillisiin NPU-piireihin suuntaava Exynos-piiri tarjoaa tekoälytoiminnoissa seitsemänkertaisen suorituskyvyn, jota voidaan käyttää esimerkiksi Huawein tavoin kameran kohteiden tunnistamiseen.Lisäksi NPU:ta voidaan käyttää lisätyn todellisuuden (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksissa, kerrotaan Samsungilta.

Keskusprosessori Exynos 9820 -piirissä tarjoaa kaksi suorituskykyistä A76-ydintä ja neljä kevyempään käyttöön tarkoitettua A55-ydintä. Samsungin mukaan suorituskyky on parantunut 20% yksittäisellä ytimellä ja 15 prosenttia moniydintoiminnoissa.

Lisäksi hyötysuhde on parantunut 40 prosentin verran. Grafiikkapiirinä toimii Mali-G76, joka on myös 40 prosenttia edellistä sukupolvea nopeampi.

Mali-G76 on Samsungin mukaan myös noin 35 prosenttia virtapihimpi, joka tarkoittanee pienempää virrankulutusta pelikäytössä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Keskusprosessori Exynos 9820 -piirissä tarjoaa kaksi suorituskykyistä A76-ydintä ja neljä kevyempään käyttöön tarkoitettua A55-ydintä.


Muu uutisointi ei mainitse A76 ytimiä, ja eikä Samsungin markkinointi sivuilla sitä osunnut silmään.
Mainittu on A75 ja tehokkaamat tarkemmin määrritelemättömät Saumsungin omat viritykset. A55 on mainittu myös Samsungin sivuilla, eli se ehkä oikein.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.