Apple jahtaa Qualcommin insinöörejä – Kehittääkö Apple omaa modeemia?

Manu Pitkänen

Apple jahtaa Qualcommin insinöörejä – Kehittääkö Apple omaa modeemia?
Applen ja Qualcommin välinen riitely on edennyt nyt siihen pisteeseen, että Apple yrittää houkutella Qualcommilla työskenteleviä insinöörejä omiin riveihinsä. Asiasta uutisoi Bloomberg, jonka mukaan Applella on ainakin 10 avointa työpaikkaa puolijohdepiirien suunnittelijoille San Diegossa.

Apple ei ole aiemmin rekrytoinut työntekijöitä San Diegon alueella, joten yhtiö on selvästi perustanut alueelle uuden toimipisteen ja rekryää nyt sinne työntekijöitä. Merkille pantavaa asiassa on se, että Qualcommin tuotekehitys sijaitsee myös San Diegossa, joten Applen motiiveja ei tarvitse kovin kauaa spekuloida. Työpaikkahakemuksissa haetaan 5G- ja LTE-teknologioiden osaajia, joten Apple halunnee vahvistaa omaa modeemiteknologiakehitystä.

Lisäksi Applen työpaikkahakemuksissa haetaan muitakin osaajia, muun muassa Bluetooth- ja tekoälyteknologioiden osaajia. Applen tarpeet eivät siis rajoitu pelkästään matkapuhelinyhteyksiin, vaikka sillä saralla Applella on ehkä eniten kiinni otettavaa. Lisäksi modeemi on iPhoneissa ainoa huomattava piiri, jota Apple ei suunnittele itse.Bloombergin mukaan Apple on aiemminkin perustanut paikallisia toimipisteitä kilpailevien yhtiöiden toimipisteiden läheisyyteen. Tällaista työntekijöiden saallistustekniikkaa on käytetty esimerkiksi Intelin ja AMD:n insinöörien rekrytointiin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.