Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple Mapsia parannetaan uudella tavalla – LIDAR-reput kulkevat kaupungilla

Manu Pitkänen

Apple Mapsia parannetaan uudella tavalla – LIDAR-reput kulkevat kaupungilla
Apple lanseerasi polleana oman karttapalvelunsa vuonna 2012, mutta nopeasti tavallisille käyttäjille selvisi ettei se kilpaile laadussa Google Mapsille. Sittemmin Apple on ryhtynyt toimenpiteisiin karttojen ja navigoinnin laadun parantamiseksi. Tuorein tasoparannus aloitettiin tänä vuonna, kun esimerkiksi Kalifornian alueen karttojen yksityiskohdat nousivat uudelle tasolle.

Kalifornian kartoista näkyy esimerkiksi vesistöt ja kasvillisuus paljon tarkemmin kuin aiemmin. Tulevaisuudessa yksityiskohtaisuus lisääntyy entisestään, sillä San Franciscon kaduilla on nähty kartoittajia, jotka kävelevät kaupunkia ympäriinsä LIDAR-laitteet repuissaan. Tarkoituksena on ilmeisesti kerätä katutasosta kolmiulotteista dataa.

Muutaman vuoden ajan kaduilla on nähty Apple Maps -tiimin ajoneuvoja, joiden katoille on asennettu kamera- ja LIDAR-järjestelmät. Reppuihin asennettujen järjestelmien avulla Apple saattaa kerätä tarkempaa tietoa paikallisesta kasvillisuudesta tai tarkentaa maastomallia alueilla, joihin ei ole pääsyä autoilla.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.