Apple osti peruuntuneen Kickstarter-tuotteen kehittäjän

Manu Pitkänen

Apple osti peruuntuneen Kickstarter-tuotteen kehittäjän
Apple on ostanut pienen tekoälyohjelmiston suunnitteluun erikoistuneen kasvuyrityksen, uutisoi The Information. Aiemmin tänä vuonna toteutuneen yrityskaupan kohteena oli Silk Labs.

Silk Labs perustettiin vuonna 2015 ja sen taustalta löytyy Mozillalla aiemmin toimineita henkilöitä. Andreas Gal on Mozillan entinen teknologiajohtaja ja Chris Jones toimi alustasuunnittelussa. Michael Vines toimi vuorostaan aiemmin Qualcomm Innovation Centerin vanhempana teknologiajohtajana. Silk Labsin tavoitteena oli kehittää kevyt ohjelmisto, joka mahdollisti tekoälyyn perustuvan kuva- ja äänitulkinnan laitteen sisällä.

Ohjelmiston avulla voitaisiin luoda verkkoyhteydestä riippumattomia tekoälytuotteita. Niistä olisi hyötyä erilaisissa IoT-laitteissa, mutta Applen motivaatiot saattavat liittyä tietoturvaan, joka tulee laitteen sisällä tehdyistä tulkinnoista. Dataa ei tarvitse liikutella pilveen, mikä taas voi olla Googlen kaltaisten yritysten motivaatio. Teknologiaa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi Sirissä tai iPhonella otettujen kuvien tulkinnassa.Silk Labs haki Kickstarterin kautta joukkorahoitusta sen kehittämälle Sense-älykotihubille. Joukkorahoitustavoite saavutettiin, mutta rahoitus palautettiin jälkikäteen kun yhtiö päätti olla toteuttamatta tuotetta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.