Apple yrittää kumota huhuja – iPhone XR myydyin malli tänä syksynä

Manu Pitkänen

Apple yrittää kumota huhuja – iPhone XR myydyin malli tänä syksynä
Spekulaatiot lokakuussa myyntiin tulleen iPhone XR:n ympärillä ovat käyneet kovina, sillä komponenttitoimittajien tulosohjeistuksista on päätelty, että puhelinmallin myynti olisi ollut heikompaa kuin Apple etukäteen odotti. Applen on sanottu leikanneen syksyn aikana tuotantoarvioitaan ehkä parikin kertaa.

CNetille antamassaan haastattelussa Applen tuotemarkkinoinnista vastaava Greg Joswiak kuitenkin kumoaa tiedot iPhone XR:n heikosta myynnistä. Hänen mukaan iPhone XR on ollut myydyin iPhone-malli sen julkistamispäivästä lähtien. Se tosin kertoo vain sen, että puhelin on myyty enemmän kuin iPhone XS:ää ja iPhone XS Maxia, jotka ovat huomattavasti kalliimpia.

Panikointia sijoittajien ja analyytikoiden keskuudessa lisää sekin, että Apple ilmoitti edellisen tulosjulkistuksen yhteydessä luopuvansa tavasta ilmoittaa eri laitteiden myyntimäärät. Applen näkemyksen mukaan kappalemääräiset myyntilukemat eivät kuvasta yhtiön liiketoimintaa tarpeeksi tarkasti.Vaikka iPhone XR onkin ollut myydyin malli tänä syksynä, niin se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteivätkö tiedot tuotantomäärien leikkauksista pitäisi paikkaansa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

vivo Y72 5G – hinta laskenut -29%

vivo Y72 5G
256 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 359 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.