Apple yrittää kumota huhuja – iPhone XR myydyin malli tänä syksynä

Manu Pitkänen

Apple yrittää kumota huhuja – iPhone XR myydyin malli tänä syksynä
Spekulaatiot lokakuussa myyntiin tulleen iPhone XR:n ympärillä ovat käyneet kovina, sillä komponenttitoimittajien tulosohjeistuksista on päätelty, että puhelinmallin myynti olisi ollut heikompaa kuin Apple etukäteen odotti. Applen on sanottu leikanneen syksyn aikana tuotantoarvioitaan ehkä parikin kertaa.

CNetille antamassaan haastattelussa Applen tuotemarkkinoinnista vastaava Greg Joswiak kuitenkin kumoaa tiedot iPhone XR:n heikosta myynnistä. Hänen mukaan iPhone XR on ollut myydyin iPhone-malli sen julkistamispäivästä lähtien. Se tosin kertoo vain sen, että puhelin on myyty enemmän kuin iPhone XS:ää ja iPhone XS Maxia, jotka ovat huomattavasti kalliimpia.

Panikointia sijoittajien ja analyytikoiden keskuudessa lisää sekin, että Apple ilmoitti edellisen tulosjulkistuksen yhteydessä luopuvansa tavasta ilmoittaa eri laitteiden myyntimäärät. Applen näkemyksen mukaan kappalemääräiset myyntilukemat eivät kuvasta yhtiön liiketoimintaa tarpeeksi tarkasti.Vaikka iPhone XR onkin ollut myydyin malli tänä syksynä, niin se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteivätkö tiedot tuotantomäärien leikkauksista pitäisi paikkaansa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.