Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä

Manu Pitkänen

Apple investoi isolla kädellä Yhdysvaltoihin – Avaa uusia toimipisteitä
Vuoden alussa Apple ilmoitti kiihdyttävänsä investointeja Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin verohelpotuspäätösten myötä. Applen suunnitelmiin kuuluivat datakeskusten laajentaminen ja Advanced Manufacturing Fund -rahaston hallinnoimien sijoitusten kasvattaminen. Nyt Apple on kertonut uusista investointipäätöksistä.

Applen uusiin suunnitelmiin kuuluu Austinissa (Teksas) sijaitsevan toimipisteen laajennus kolmannella kampuksella. Miljardi dollaria maksava laajennus tarjoaa alkuvaiheessa tilat 5000 työntekijälle, mutta tarvittaessa siihen voidaan sijoittaa jopa 15 000 työntekijää. Austinin yksikkö on Applen suurin, heti Cupertinossa sijaitsevan päämajan jälkeen.

Apple aikoo lisäksi avata toimipisteet Seattleen, San Diegoon ja Culver Cityyn. Näiden yksikköjen avulla Apple pystyy kilpailemaan paremmin tiettyjen erikoisalojen osaajista. Seattlessa on esimerkiksi vahvaa pilvipalveluosaamista Microsoftin ja Amazonin ansiosta. San Diegossa on vuorostaan modeemi- ja järjestelmäpiirikehitystä Qualcommin takia. Culver City on taas tunnettu elokuvastudioistaan. Kuhunkin toimistoon on tulossa paikat tuhannelle työntekijälle.Vuoden alussa annetun lupauksen mukaan Apple on sitoutunut luomaan Yhdysvaltoihin 20 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.