Temppuiliko Instagram? Fiidi muuttui vaakasuuntaiseksi

Manu Pitkänen

Temppuiliko Instagram? Fiidi muuttui vaakasuuntaiseksi
Pyyhkäisy on näppärä navigointiele kosketusnäyttöön perustuvissa käyttöliittymissä, mutta sitä voidaan käyttää vaaka- että pystysuunnassa. Kumpi näistä on käyttökokemuksen kannalta otollisempi? Monissa sovelluksissa on vakiintunut pystysuuntainen rullaus, mutta esimerkiksi Tinderissä on päädytty vaakasuuntaisiin pyyhkäisyihin.

Instagram on ilmeisesti päättänyt tutkia tätä probleemaa käytännössä. Sen ovat huomanneet useat käyttäjät joulun aikaan, sillä pienen mittakaavan testiksi tarkoitettu kokeilu paisui vahingossa suunniteltua suuremmaksi. Testi sai näin ollen enemmän huomiota kuin oli tarkoitus. Tai näin Instagramia johtava Adam Mosseri kerto. Facebookin virallisen vastauksen mukaan kyse oli kuitenkin bugista, joka on nyt korjattu.

Loputtoman alaspäin rullattavan fiidin sijaan testiin päässeet käyttäjät ovat siis pyyhkineet instapostauksesta toiseen vaakasuunnassa. Ele toimii hieman samaan tapaan kuin Tinderissäkin. Vaakasuunnassa postausten vilkaisu ja ohittaminen ei ole yhtä tehokasta kuin pystysuunnassa, joten jos Instagram päätyy laittamaan muutoksen laajempaan jakeluun, pitäisi algoritmien pystyä valikoimaan esitettävien postausten listan kärkeen käyttäjää eniten kiinnostavimmat viestit.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.