Apple herättää toivoa – Kiina oli pelkkä poikkeus

Manu Pitkänen

Apple herättää toivoa – Kiina oli pelkkä poikkeus
Applen julkaisema negatiivinen tulosvaroitus tuli markkinoille todellisena yllätyksenä, mikä on näkynyt kylmänä menona pörssissä. Toimitusjohtaja Tim Cook yrittää kuitenkin kylvää toivoa työntekijöiden keskuudessa heille osoitetussa muistiossa.

Bloombergin julkaisemassa muistiossa Cook toteaa, että iPhonien aktivointi Yhdysvalloissa ja Kanadassa oli ennätystasolla joulupäivänä. Lisäksi Cook arvioi Applen liikevaihdon yltävän ennätystasolle kaikilla keskeisillä markkina-alueilla – ainoana poikkeuksena Kiina. Myynti on kasvanut Pohjois-Amerikassa, Länsi-Euroopassa sekä Aasiassa (Kiinaa lukuun ottamatta).

Yhdysvaltojen ja Kiinan välisellä kauppasodalla on ollut siis olennainen vaikutus iPhonien myyntiin. Sijoittajien keskuudessa levinnee nyt pelko, että kauppasodalla on ollut samanlaisia vaikutuksia muihinkin yhtiöihin. Voi kuitenkin olla, että pitkäaikaiseen pelkoon ei ole aihetta, sillä Yhdysvallat ja Kiinat ovat osoittaneet merkkejä sopuun pääsemisestä.Applen kannalta lienee myös positiivista, että myynnin heikkeneminen ei johtunut sen tuotteista sinänsä, vaan ulkopuolisista tekijöistä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.