Telia: Lankapuhelinpalvelut lopetetaan vuoden 2019 aikana

Petteri Pyyny

Telia: Lankapuhelinpalvelut lopetetaan vuoden 2019 aikana
Telia Finland ilmoitti tänään lehdistötiedotteessaan lakkauttavansa lankapuhelinpalvelut kokonaan vuoden 2019 loppuun mennessä. Yhtiö aikoo siirtää asiakkaat matkapuhelinverkon asiakkaaksi.

Telia perustelee päätöstä käytön vähentymisellä sekä tekniikan vanhentumisella. Yhtiön mukaan Telian matkapuhelinverkko kattaa nykyisellään 99,9% suomalaisista ja yhtiö aikoo laajentaa peittoa niin, että kaikki lankapuhelinasiakkaat voidaan siirtää matkapuhelinverkon asiakkaiksi lankaverkon alasajon yhteydessä.

Palvelut tullaan lakkauttamaan vaiheittain kesästä 2019 alkaen. Yhtiöllä on lankapuhelinasiakkaita enää noin 30 000 ja niistäkin kuluttajaliittymiä ainoastaan joitain tuhansia.

Lankapuhelinliikenteen osuus Suomen puhelinliikenteestä on enää noin 3 prosenttia ja puheluiden määrä on laskenut koko vuosikymmenen ajan noin 20 - 25 % tahdilla vuodessa.

Lankapuhelinpalveluiden alasajo ei tarkoita kuitenkaan kupariverkon poistoa kaikissa tapauksissa, sillä yhtiö lupaa tiedotteessaan, että kupariyhteyksiin pohjautuvat laajakaistaliittymät eivät lakkaa muutoksen yhteydessä.Lue myös:
Telia on nyt lopettanut lankapuhelinpalvelut.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.