Google nappasi Applelta pitkäaikaisen pomon uuteen Fuchsia-projektiin

Manu Pitkänen

Google nappasi Applelta pitkäaikaisen pomon uuteen Fuchsia-projektiin
Googlen tiedetään kehittävän kulissien takana uutta käyttöjärjestelmää, joka saattaa jollakin aikavälillä korvata kokonaan älypuhelimissa ja tableteissa käytettävän Androidin. Bloombergin viime vuonna julkaiseman uutisen mukaan uuden Fuchsia OS -käyttöjärjestelmän parissa ahertaa yli 100 työntekijää ja se voisi olla valmis puhelimiin viiden vuoden sisällä.

Sadalla insinöörillä ei välttämättä pötkitä kovinkaan pitkälle näin massiivisen projektin kanssa, joten Google tietysti rekrytoi jatkuvasti talon sisällä ja ulkopuolelta lisää osaamista. Fuchsia OS -tiimin yksi tuoreimmista tulokkaista on Applella lähes 15 vuotta pitkän uran tehnyt Bill Stevenson, jonka tehtävän kuvana viimeksi oli Mac- ja Windows-ohjelmahallinnan vanhempi johtaja. Hän on ollut vastuussa esimerkiksi macOS-käyttöjärjestelmäversioiden julkaisusta.

Fuchsia OS:n kaupallistaminen alkanee erilaisista IoT-laitteista, joissa Androidilla ei ole toistaiseksi kovin suurta jalanjälkeä. Tästä syystä käyttöjärjestelmän levittäminen on loogisinta aloittaa siitä. Googlen virallisessa viestinnän mukaan yhtiöllä ei ole toistaiseksi suunnitelmia Androidin korvaamiseksi viiden vuoden sisällä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.