Kiina hyydyttää Samsungiakin – Kovat odotukset Galaxy S10:n menestyksestä

Manu Pitkänen

Kiina hyydyttää Samsungiakin – Kovat odotukset Galaxy S10:n menestyksestä
Samsung on julkaissut viime vuoden tuloksensa, joka ei ole erityisen mairittelevaa luettavaa sijoittajien kannalta. Korealaisyhtiö kärsi erityisesti Kiinan markkinoilla tapahtuneesta käänteestä, joka on koskettanut esimerkiksi Applea. Samsungin liikevaihto laski edellisvuoden loppuun verrattuna noin kymmenen prosenttia, mutta tulos putosi 29 prosenttia.

Samsungin tuloskuntoa kurittivat Kiinan lisäksi muistipiirien myynnin väheneminen älypuhelimiin ja datakeskuksiin. Muistiliiketoiminnan ei odoteta lähtevän kasvuun vielä tämän vuoden alussa luontaisten kysyntävaihteluiden ja markoekonomisten seikkojen takia. Yhtiö odottaa OLED-näyttöpaneeleiden kysynnän kasvavan tämän vuoden loppupuolella entisestään.

Mobiililaitteiden osalta Samsung on ladannut kovat odotukset Galaxy S10:een, joka on määrä esitellä 20. helmikuuta San Franciscossa. Samsung uskoo myös ihmisten olevan valmiita maksamaan puhelimistaan aiempaa enemmän, joten se ennakoi puhelimien keskimääräisen myyntihinnan nousevan tänä vuonna.Puolijohdeliiketoiminnan osalta Samsung on siirtymässä 7 nanometrin prosessissa massatuotantoon. Samaan aikaan yhtiö valmistelee tuotantoa 5 nanometrin prosessilla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.