Apple osti Hello Barbie -lelujen taustavoiman

Manu Pitkänen

Apple osti Hello Barbie -lelujen taustavoiman
Apple on hankkinut itselleen lisää osaamista Sirin tuotekehityksen vauhdittamiseksi. Axios-verkkosivuston lähteiden mukaan Apple on ostanut puheohjattavia sovelluksia kehittävän PullStringin.

PullStringin perustivat Pixarin entiset johtajat vuonna 2011 ja alkuvaiheessa yhtiö keskittyi puheohjattaviin leluihin. Yhtiö ei itse valmistanut leluja, vaan se kehitti puheohjausteknologiaa ja lisensoi sitä leluvalmistajille. PullStringin teknologiaa on hyödynnetty esimerkiksi puheohjattavissa Barbie-nukeissa. Sittemmin PullString on laajentunut muihinkin segmentteihin ja yhtiö tarjoaa työkaluja äänikokemusten suunnitteluun sekä tekoälyä.

Applea tuskin kiinostaa PullStringissä sen kokemus leluvalmistajien kanssa, vaan teknologiajätti halunnee ensikäden kokemusta puheohjauksen levittämisestä yhteistyökumppaneiden tuotteisiin. Amazonin Alexa on levittäytynyt erittäin nopeasti kolmansien osapuolien laitteisiin ja Apple halunnee toisintaa saman.Tällä hetkellä Siriä ei voi käyttää kuin Applen omissa laitteissa, mutta Apple on avannut puheohjauksen iOS- ja watchOS-sovellusten kehittäjille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -29%

Oppo Find X5 5G
772 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Xiaomi 11T Pro – hinta laskenut -22%

Xiaomi 11T Pro
349 € DNA
465 € Multitronic
499 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.