Applella käynnissä suuri uudistautuminen – Aloitti siirtymän iPhonen jälkeiseen aikaan

Manu Pitkänen

Applella käynnissä suuri uudistautuminen – Aloitti siirtymän iPhonen jälkeiseen aikaan
Applen kulisseissa on tapahtunut paljon muutoksia vuoden alun aikana. Viime vuoden lopun tulos oli suuri pettymys, minkä takia Apple joutui antamaan tulosvaroituksen. Pettymys laittoi liikkeelle yhtiön sisällä organisaatiomuutoksen, jonka tavoitteena on keskittyä yhtiön tulevaisuuden kannalta oleellisimpiin asioihin.

Apple on jo muutaman vuoden ajan puhunut siitä, että sen tavoitteena on kehittyä laitesuunnittelijasta palveluyhtiöksi. Trendi on ollut näkyvissä Applen tulosjulkistuksissa, sillä palveluliiketoiminta on ollut kovassa kasvussa. Puhelinmyynti yski viime vuoden lopulla Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodan sekä pidentyneen laitepäivityssyklin takia, minkä takia Apple päätti kiihdyttää käynnissä olevaa muutosta.

Kiihdyttäminen näkyi Applen autonomisen auton kehitysprojektissa: noin 200 insinööriä siirrettiin muihin tehtäviin. Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple on alkanut ohjata ohjelmistokehittäjiä enenevissä määrin tänä keväänä julkaistavan suoratoistopalvelun pariin. Samaan aikaan Apple nimitti John Giannandrean johtokuntaan, minkä seurauksena Sirin kehityksestä vastannut Bill Stasior siirrettiin uusiin tehtäviin. Giannandrean tavoitteena on kiihdyttää Sirin tuotekehitystä nykyisestä.Applen myyntikanavista vastannut Angela Ahrendts lähti Applelta myös vuoden alussa. Yhtiön tavoitteena on nyt viedä Apple Store -myymälöiden uudistusprojekti loppuun ja kehittää niitä tukemaan Applen palvelumyyntiä. Vaikuttaisi siis siltä, että kaikkien Applen alkuvuoden muutosten taustalla on tarve kehittää yhtiötä iPhone-yhtiöstä palveluyhtiöksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.