Samsung muutti suuntaa – Bixby-painiketta voi kustomoida

Manu Pitkänen

Samsung muutti suuntaa – Bixby-painiketta voi kustomoida
Samsungin Bixby-avustaja on ollut kiinteä osa Galaxy S -sarjan puhelimia S8-mallista lähtien. Se on ollut jopa niin kiinteä, että ominaisuutta varten on lisätty puhelimeen kiinteä painike, jonka painaminen aktivoi Bixbyn.

Kustomointipiireissä ollaan oltu kuitenkin ärsyyntyneitä siitä, että Samsung ei ole antanut käyttäjille mahdollisuutta mukauttaa painikkeen toimintaa. Joku voi kokea Bixbyn turhaksi ominaisuudeksi, minkä takia hän voisi käyttää painiketta jonkun muun sovelluksen pika-aktivointiin. Kustomointi oli mahdollista hetken aikaan Galaxy S8:ssa, mutta Samsung esti tämän varsin nopeasti.

Galaxy S10:ssä Samsung on kuitenkin tehnyt myönnytyksen kustomoijille, sillä asetusten kautta näppäimelle voi määrittää erilaisia toimintoja. Lisäksi käyttäjä voi määrittää painikkeelle toisen toiminnon, kun sitä painetaan kaksi kertaa. Bixbyä ei voi kokonaan ohittaa, sillä painikkeen pitkään painaminen aktivoi aina avustajan. Mikäli kaksoispainallukselle tai yksinkertaiselle painallukselle ei määritä mitään toimintoa, käynnistyy Bixby oletuksena.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.