Intelin 5G-modeemit eivät ehdi tämän vuoden puhelimiin

Manu Pitkänen

Intelin 5G-modeemit eivät ehdi tämän vuoden puhelimiin
Puolijohdejätti Intelin mukaan markkinoille ei ole tulossa tämän vuoden aikana puhelimia, joissa käytettäisiin sen kehittämiä 5G-modeemeja. Näin ollen Qualcommilta jää yksi tärkeä kilpailija pois pelistä täksi vuodeksi.

Sen sijaan Intel on luottavainen sen suhteen, että ensimmäiset sen 5G-modeemeja käyttävät kuluttajatuotteet tulevat saataville vuoden 2020 aikana. Älypuhelimissa Intelin modeemeja käyttää lähinnä Apple, joten iPhoneissa 5G-modeemeja käytettäneen aikaisintaan vuonna 2020. Näin on aikaisemmin huhuttukin.

Ongelma ensimmäisen sukupolven 5G-modeemeissa on suuri lämmöntuotto ja sitä kautta korkea virrankulutus. Edellä mainittujen huhujen mukaan nämä ongelmat ovat olleet myös syynä sille, miksi Apple ei aio kiirehtiä 5G:n kanssa. Markkinoilla ei myöskään ole välttämättä vielä tämän vuoden aikana kovinkaan suurta kysyntää 5G-puhelimille, koska operaattorit ovat vasta aloittaneet verkkojen rakentamisen.Intelin mukaan sen yhteistyökumppanit saavat 5G-modeemit testattavaksi vielä tämän vuoden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.