LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä

Manu Pitkänen

LG:n uutuuspuhelimessa näyttökin tuottaa ääntä
Korealainen LG otti tänä vuonna osaa MWC-messuihin G8 ThinQ -älypuhelinmallilla, joka sisältää muutama erikoisia ominaisuuksia. Puhelimen perusrautana käytetään Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä ja 6,4 tuuman OLED-näyttöä.

G8 ThinQ:n ensimmäinen erikoisuus on etukameraan sisällytetty infrapunapohjainen etäisyysmittaus, joka toimii käytännössä samalla tavalla kuin Applen iPhoneissa käytettävä TrueDepth-kamera. LG on siis integroitunut puhelimeensa tarkan kasvojentunnistuksen, joka lisäksi puhelimen lukituksen voi avata omalla kämmenellä. Kameralle pitää vain opettaa kasvojentunnistuksen tavoin oman kämmenen erityispiirteet.

Kämmentunnistuksen lisäksi kameraa voidaan hyödyntää hands free -ohjauksessa: kamera tunnistaa käden liikkeet ja esimerkiksi puhelimen äänenvoimakkuutta voidaan säätää koskematta laitteeseen.

Toinen erikoisuus on Crystal Sound -niminen äänentoistoratkaisu, jossa puhelin tuottaa ääntä näytön suojalasin värähtelyn kautta.

G8 ThinQ saa seuraukseen edullisemman sisarmallin, joka perustuu niin ikään Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin. LG on hakenut kustannussäästöjä jättämällä Cystal Sound -tekniikan pois, heikentämällä kameroiden tarkkuutta ja hyödyntämällä hieman alhaisemman resoluution näyttöä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.