TikTok ylitti miljardin latauksen rajapyykin

Jami Virtanen

Nuorten suosikkisovellus ylitti huiman rajapyykin
Nuorten suosima videosovellus TikTok on sovellusanalyysiyhtiö Sensor Towerin mukaan ylittänyt miljardin latauksen rajan.

Kiinalaisen ByteDance yhtiön omistama videosovellusta on ladattu maailmanlaajuisesti yli miljardi kertaa. Sensor Towerin mukaan sovellus sai esimerkiksi tammikuun aikana yli 71 miljoonaa uutta käyttäjää. Luvuissa ei ole edes mukana sovelluksen Androidin kiinalaisversion latausmääriä. Kiinassa suosittu sovellus on nimeltään Douyin.

Sovellusten asennusmäärät ei tietenkään ole tärkein mittari sovelluksen suosiota mitatessa, mutta luvut alleviivaavat TikTokin räjähdysmäistä kasvua. Sovellus on esimerkiksi kolmanneksi suosituin sovellus tällä hetkellä Applen Suomen App Storessa. Edellä ovat vain Facebookin omistama WhatsApp sekä Helsingin seudun liikenteen (HSL) sovellus.

Sovelluksen suosio on ollut niin huimaa, että Facebook vastasi sen antamaan haasteeseen julkaisemalla oman kopion sovelluksesta. Viime marraskuussa julkaistiin Lasso-sovellus, joka ei kuitenkaan ole vielä maailmanlaajuisesti saatavilla. Esimerkiksi Suomen App Storesta sekä Googlen Play-kaupasta sitä ei vielä löydy.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.