Yömoodista tulee uusi standardi? Tuli jo Slackiin

Manu Pitkänen

Yömoodista tulee uusi standardi? Tuli jo Slackiin
Yritysten suosima pikaviestipalvelu Slack on päivittänyt iOS- ja Android-mobiilisovelluksensa. Uusi ominaisuus sovelluksessa on tuki dark modelle, joka muuttaa sovelluksen värimaailman tummanpuhuvaksi.

Tumman värimaailman puolesta puhuu parikin seikkaa. Ensimmäinen kumpuaa silmien rasituksesta: vaaleaa tekstiä on mukavampi lukea tummaa pohjaa vasten kuin päinvastoin. Varsinkin iltaisin pimeässä puhelimen käyttö ei rasita silmiä niin paljoa, kun näyttö on suurimmaksi osaksi tumma.

Toinen seikka kumpuaa puhelimien näyttöteknologiasta: uusissa älypuhelimissa hyödynnetään AMOLED-pohjaisia näyttöjä, joiden pikselit toimivat itsessään taustavalaistuksena. Kun pikselin tehtävänä on toistaa mustaa, on pikselin taustavalo sammunut eikä se silloin kuluta virtaa. Tummalla väriteemalla saavutetaan siis alhaisempi virrankulutus, joten akkukesto paranee.

Apple ja Google ovat myös lisäämässä käyttöjärjestelmiinsä järjestelmätason dark mode -toteutuksen (Android Q ja iOS 13). Facebook lisäsi hiljattain Messengeriin dark moden.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.