Asensitko sinä? Haittaohjelma levisi salakavalasti 150 miljoonaan Android-laitteeseen

Manu Pitkänen

Asensitko sinä? Haittaohjelma levisi salakavalasti 150 miljoonaan Android-laitteeseen
Vaikka Google yrittää parhaansa mukaan pitää Google Play -sovelluskauppansa puhtaana haittaohjelmista, niin silloin tällöin nettijätilläkin käy hassusti. Tällä kertaa kävi vähän isommin, sillä tietoturvayhtiö Check Pointin mukaan Google Playn kautta eräs haittaohjelma pääsi leviämään jopa 150 miljoonaan laitteeseen.

SimBad-haittaohjelman levittämiseen käytettiin useita Android-sovelluksia, mikä osaltaan selittää sen miten haittaohjelma on päässyt leviämään niin laajasti huomaamatta. SimBadin avulla hyökkääjä pystyy luomaan tietokalastelusivuja käyttäjälle esitettäväksi, minkä lisäksi hyökkääjä pystyy asentamaan saastuneeseen laitteeseen lisää haittaohjelmia.

Haittaohjelma löytyi tyypillisesti erilaisista simulaatiopeleistä. Selvästi suosituin oli Snow Heavy Excavator Simulator, mutta sen lisäksi haittakoodia löytyi seuraavista peleistä: Real Tractor Farming Simulator, Heavy Mountain Bus Simulator 2018, Hummer taxi limo simulator, Excavator Wrecking Ball Demolition Simulator, ja Sea Animals Truck Transport Simulator. Jos puhelimestasi löytyy jokin simulaattoripeli, niin kannattaa tarkistaa ettei se löydy tältä listalta. Jos peli on listalla, on sisältää se haittakoodia ja tulee poistaa heti.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Apple iPhone Xs Max
350 € Teleoutlet
450 € Multitronic
479 € Swappie

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Xiaomi Redmi 9C NFC – hinta laskenut -20%

Xiaomi Redmi 9C NFC
79 € DNA
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
143 € Hobby Hall
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.