Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!

Manu Pitkänen

Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!
Google on julkaissut ensimmäisen beta-version Android Q:sta. Testiversio on saatavilla kaikille Googlen Pixel-puhelimille ja se on ladattavissa täältä.

Viimeiset neljä vuotta Google on julkaissut tulevan Android-version beta-version jo maaliskuussa – pari kuukautta ennen yhtiön suurta I/O-kehittäjätapahtumaa, jossa uusi Android ja sen ominaisuudet ovat saaneet huomattavan paljon huomiota. Muutetussa julkaisusyklissä kehittäjät pääsevät kiireettömämmin käsiksi uuden Androidin keskeisiin uudistuksiin.

Huomion arvoista Android Q:n kohdalla on kuitenkin se, että ensimmäiset testiversiot eivät ole Developer Preview -tasoa, vaan se on nimetty suoraan betaksi. Tämä indikoi siihen suuntaan, että Android Q:n kehitys on jo tässä vaiheessa varsin pitkällä ja kypsä laajempaan testaukseen. Seuraava beta on tarkoitus julkaista huhtikuussa. Käyttöjärjestelmän on tarkoitus olla julkaisuvalmis kolmannella kvartaalilla (heinä-syyskuussa).Android Q sisältää runsaasti konepellin alle tehtyjä muutoksia. Markkinoiden kannalta uutta on kuitenkin käyttöliittymäoptimointi taitettaville laitteille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -47%

Oppo Reno 5 Lite
323 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
741 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
593 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
340 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.