Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!

Manu Pitkänen

Android Q:n ensimmäinen beta on julkaistu!
Google on julkaissut ensimmäisen beta-version Android Q:sta. Testiversio on saatavilla kaikille Googlen Pixel-puhelimille ja se on ladattavissa täältä.

Viimeiset neljä vuotta Google on julkaissut tulevan Android-version beta-version jo maaliskuussa – pari kuukautta ennen yhtiön suurta I/O-kehittäjätapahtumaa, jossa uusi Android ja sen ominaisuudet ovat saaneet huomattavan paljon huomiota. Muutetussa julkaisusyklissä kehittäjät pääsevät kiireettömämmin käsiksi uuden Androidin keskeisiin uudistuksiin.

Huomion arvoista Android Q:n kohdalla on kuitenkin se, että ensimmäiset testiversiot eivät ole Developer Preview -tasoa, vaan se on nimetty suoraan betaksi. Tämä indikoi siihen suuntaan, että Android Q:n kehitys on jo tässä vaiheessa varsin pitkällä ja kypsä laajempaan testaukseen. Seuraava beta on tarkoitus julkaista huhtikuussa. Käyttöjärjestelmän on tarkoitus olla julkaisuvalmis kolmannella kvartaalilla (heinä-syyskuussa).Android Q sisältää runsaasti konepellin alle tehtyjä muutoksia. Markkinoiden kannalta uutta on kuitenkin käyttöliittymäoptimointi taitettaville laitteille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.