Apple osti tekoälyosaamista – Yrittää ymmärtää sinua paremmin mistä olet kiinnostunut

Manu Pitkänen

Apple osti tekoälyosaamista – Yrittää ymmärtää sinua paremmin mistä olet kiinnostunut
Googlen tekoälypomona aiemmin toimineen John Giannandrea nostaminen Applen johtokuntaan oli selkeä indikaatio sille, että Cupertinossa on päätetty satsata todenteolla tekoälyyn ja koneoppimiseen. Satsaukset näkyvät myös Applen yritysostoissa.

The Informationin mukaan Apple on päätynyt ostamaan kalifornialaiset Laserlike-kasvuyrityksen, jonka perustivat kolme Googlella aiemmin työskennellyttä ohjelmistoinsinööriä.

Laserliken kehittämä mielenkiintohakukone ei ajatuksena ole mitenkään uusi tai edistyksellinen, sillä käyttäjien mielenkiintoon perustuvia kuratointipalveluita on kehitetty Internetin alkuajoista lähtien. Laserliken tavoitteena on kuitenkin tuoda käyttäjien saataville sellaisia kiinnostavia uutisia, jotka eivät tule heidän peruslähteiden kautta ilmi. Sovellus siis yrittää tietää käyttäjää paremmin mistä hän on milloinkin kiinnostunut.Musiikkiuutisista kiinnostunut ei välttämättä törmää koskaan fiidissään uutiseen, joka koskee hänen omistaman automallin takaisinkutsua. Laserliken tavoitteena on tuoda tällaisia uutisia käyttäjän fiidiin. Teknologiaa saatetaan hyödyntää niin Sirissä kuin Apple Newsissäkin. Voi myös olla, että yrityskaupat tehtiin puhtaasti Laserliken yleisen osaamiseen hankkimiseksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.