Apple osti tekoälyosaamista – Yrittää ymmärtää sinua paremmin mistä olet kiinnostunut

Manu Pitkänen

Apple osti tekoälyosaamista – Yrittää ymmärtää sinua paremmin mistä olet kiinnostunut
Googlen tekoälypomona aiemmin toimineen John Giannandrea nostaminen Applen johtokuntaan oli selkeä indikaatio sille, että Cupertinossa on päätetty satsata todenteolla tekoälyyn ja koneoppimiseen. Satsaukset näkyvät myös Applen yritysostoissa.

The Informationin mukaan Apple on päätynyt ostamaan kalifornialaiset Laserlike-kasvuyrityksen, jonka perustivat kolme Googlella aiemmin työskennellyttä ohjelmistoinsinööriä.

Laserliken kehittämä mielenkiintohakukone ei ajatuksena ole mitenkään uusi tai edistyksellinen, sillä käyttäjien mielenkiintoon perustuvia kuratointipalveluita on kehitetty Internetin alkuajoista lähtien. Laserliken tavoitteena on kuitenkin tuoda käyttäjien saataville sellaisia kiinnostavia uutisia, jotka eivät tule heidän peruslähteiden kautta ilmi. Sovellus siis yrittää tietää käyttäjää paremmin mistä hän on milloinkin kiinnostunut.Musiikkiuutisista kiinnostunut ei välttämättä törmää koskaan fiidissään uutiseen, joka koskee hänen omistaman automallin takaisinkutsua. Laserliken tavoitteena on tuoda tällaisia uutisia käyttäjän fiidiin. Teknologiaa saatetaan hyödyntää niin Sirissä kuin Apple Newsissäkin. Voi myös olla, että yrityskaupat tehtiin puhtaasti Laserliken yleisen osaamiseen hankkimiseksi.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.