Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yhdysvalloissa edetään jo terahertsin taajuuksille

Manu Pitkänen

Yhdysvalloissa edetään jo terahertsin taajuuksille
Yhdysvaltain televalvontaviranomainen FCC on tuoreessa äänestyksessään päättänyt koelisensoida terahertsin taajuusalueen. Päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että tajuusaluetta voidaan hyödyntää kaupallisesti FCC:n myöntämää lisenssiä vastaan.

Terahertsin taajuusalue kattaa taajuudet välillä 95 GHz – 3 THz eli käytännössä mikroaaltosäteilyn ja kaukoinfrapunan alueen. FCC:n myöntämillä koelisensseillä yritykset voivat testata taajuusalueen hyödynnettävyyttä langattomaan tiedonsiirtoon seuraavan 10 vuoden ajan. Lisenssi mahdollistaa myös laitteiden myynnin testikautena.

Erittäin korkeat taajuudet mahdollistavat erittäin nopeat tiedonsiirtoyhteydet, mutta samalla yhteyden kantomatka lyhenee voimakkaasti. Käytännössä terahertsin alueen taajuuksia voidaan hyödyntää lähialueen tiedonsiirrossa, missä laitteet ovat lähes kosketusetäisyydellä toisistaan eikä niiden väliin mahdu esteitä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.