Samsung ottaa osumaa – Joutui antamaan tulosvaroituksen

Manu Pitkänen

Samsung ottaa osumaa – Joutui antamaan tulosvaroituksen
Samsung on vuosien ajan julkaissut kvartaalin loputtua tulosohjauksen, jolla rauhoitellaan sijoittajien spekulaatioita kertomalla arviot menneen kolmen kuukauden liikevaihdosta ja voitosta. Tällä kertaa Samsung on joutunut antamaan tulosvaroituksen ja kertomaan ohjeistuksen jo ennen kuin kvartaali on edes ohi.

Talouden heikkenemisen syynä on muistipiirien alentunut kysyntä sekä muistipiirien ja näyttöjen laskenut hinta. Samojen ongelmien kanssa ovat taistelleet muutkin komponenttivalmistajat, joten Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota näyttää vaikuttavan edelleen negatiivisesti teknologiayrityksiin. Heikentynyt suhdanne alkoi jo viime vuoden lopulla, minkä takia Applekin joutui antamaan historiallisen tulosvaroituksen.

Vaikka Yhdysvallat ja Kiina ovat lähentyneet neuvotteluissa toisiaan, ei kauppasotaa olla saatu silti loppumaan. Alun perin Kiinan ja Yhdysvaltojen johtajien piti tavata maaliskuun alkuun mennessä, mutta sittemmin määränpäivää siirrettiin maaliskuulle. Nyt vaikuttaisi siltä, että johdon tapaamista voidaan joutua odottamaan kesään asti. Voi siis olla, että teknologiayrityksillä on edessä vielä yksi haastava kvartaali.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.