Samsung ottaa osumaa – Joutui antamaan tulosvaroituksen

Manu Pitkänen

Samsung ottaa osumaa – Joutui antamaan tulosvaroituksen
Samsung on vuosien ajan julkaissut kvartaalin loputtua tulosohjauksen, jolla rauhoitellaan sijoittajien spekulaatioita kertomalla arviot menneen kolmen kuukauden liikevaihdosta ja voitosta. Tällä kertaa Samsung on joutunut antamaan tulosvaroituksen ja kertomaan ohjeistuksen jo ennen kuin kvartaali on edes ohi.

Talouden heikkenemisen syynä on muistipiirien alentunut kysyntä sekä muistipiirien ja näyttöjen laskenut hinta. Samojen ongelmien kanssa ovat taistelleet muutkin komponenttivalmistajat, joten Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasota näyttää vaikuttavan edelleen negatiivisesti teknologiayrityksiin. Heikentynyt suhdanne alkoi jo viime vuoden lopulla, minkä takia Applekin joutui antamaan historiallisen tulosvaroituksen.

Vaikka Yhdysvallat ja Kiina ovat lähentyneet neuvotteluissa toisiaan, ei kauppasotaa olla saatu silti loppumaan. Alun perin Kiinan ja Yhdysvaltojen johtajien piti tavata maaliskuun alkuun mennessä, mutta sittemmin määränpäivää siirrettiin maaliskuulle. Nyt vaikuttaisi siltä, että johdon tapaamista voidaan joutua odottamaan kesään asti. Voi siis olla, että teknologiayrityksillä on edessä vielä yksi haastava kvartaali.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Oppo A16s – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10
279 € CDON
699 € Kärkkäinen
979 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.