Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommilla odotetaan Applen puhelinsoittoa – 5G-iPhone vastatuulessa

Manu Pitkänen

Qualcommilla odotetaan Applen puhelinsoittoa – 5G-iPhone vastatuulessa
Viime viikolla uutisiin putkahti tietoja Applen kohtaamista ongelmista 5G-puhelimien kehityksessä. Yhtiön modeemitoimittajaksi yltänyt Intel ei nimittäin välttämättä saa XMM 8160 -modeemiaan välttämättä valmiiksi Applen vaatimassa aikataulussa.

Intelin pitäisi käytännössä saada 5G-modeeminsa sample-malli valmiiksi kesään mennessä ja modeemin lopullinen version tulisi olla valmis vuoden 2020 alussa, jolloin Apple ehtisi lisäämään piirin vuoden 2020 iPhoneihin. Intel on ilmeisesti jo myöhästynyt aiemmista tavoitteista, minkä takia Apple ei ole kovin toiveikas Intelin toimituskyvyn suhteen.

Tästä syystä Apple on pohtinut Intelin korvaamista Samsungin tai MediaTekin modeemeilla. Qualcomm olisi myös yksi vaihtoehto, mutta käynnissä oleva patenttiriita Applen kanssa voi nousta esteeksi.

Qualcommilta on kuitenkin viestitty, että yhtiön puolesta modeemeja voidaan kyllä tarvittaessa toimittaa Applelle. Qualcommin puheenjohtaja Cristiano Amonin mukaan Applella on heidän puhelinnumero, johon voi soittaa koska vain.Apple kehittää parhaillaan omaa 5G-modeemia. Piiri kuitenkin valmistuu vasta vuonna 2021, joten se ei ehdi vuoden 2020 iPhoneihin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.