iOS 13 -käyttöjärjestelmän salat alkavat jo paljastua – Näin Applen laitteet muuttuvat

Manu Pitkänen

iOS 13 -käyttöjärjestelmän salat alkavat jo paljastua – Näin Applen laitteet muuttuvat
iOS 13 -mobiilikäyttöjärjestelmä esitellään kesäkuun 3. päivänä Applen WWDC-kehittäjätapahtumassa. 9to5mac on kuitenkin saanut jo vihiä uuden ohjelmiston sisältämistä uutuusominaisuuksista.

Ensimmäinen huomattava uudistus tulee olemaan järjestelmätasolla toteutettu tumma teema (dark mode), joka on käytettävissä niin valikoissa kuin järjestelmäsovelluksissakin. Useat kolmannen osapuolen ohjelmistokehittäjät lisäävät myös myöhemmin sovelluksiinsa tumman teeman, joka vähentää silmiin kohdistuvaa rasitusta sekä säästää virtaa Applen OLED-näyttöisissä laitteissa.

Toinen uusi ominaisuus on iPadin moniajon kehittyminen. Uudessa käyttöjärjestelmässä iPadin käyttäjät voivat vapaasti liikuttaa moniajossa olevi sovelluksia ja pinota niitä päällekkäin, jolloin ohjelmasta ohjelmaan siirtyminen on nopeaa, vaikkei kaikkia käytettäviä ohjelmia saisikaan näytölle auki.

Pienempiä muutoksia ovat undo- ja redo-eleet (kolmen sormen pyyhkäisyt) sekä Safariin lisätty automaattinen desktop-sivuston kysely.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.