Yhdysvaltojen ajama boikotti ei purrut – Huawein liikevaihto kasvoi kohisten

Manu Pitkänen

Yhdysvaltojen ajama boikotti ei purrut – Huawein liikevaihto kasvoi kohisten
Vaikka Yhdysvallat on yrittänyt hankaloittaa Huawein liiketoimintaa länsimaissa ja teknologiasektori on ollut paineessa kauppasodan takia, on Huawei siitä huolimatta onnistunut petraamaan alkuvuoden tulostaa reippaasti.

Yhtiön tammi-maaliskuun liikevaihto kasvoi peräti 39 prosenttia 23,8 miljardiin euroon (179,7 miljardia juania) ja nettovoittomarginaali parani noin kahdeksaan prosenttiin. Huawei tunnetaan ehkä parhaiten sen älypuhelimista, mutta niiden lisäksi yhtiö on yksi johtavista matkapuhelinverkkojen tukiasemakehittäjistä. Huawein mukaan se on allekirjoittanut maaliskuun loppuun mennessä yhteensä 40 operaattorin kanssa 5G-sopimuksen.

Alkuvuonna Huawei toimitti 5G-tukiasemia noin 70 000 kappaletta ja toukokuun loppuun mennessä toimitusmäärä kasvaa 100 000 kappaleeseen. Maaliskuun loppuun mennessä Huawei oli toimittanut myös 59 miljoonaa älypuhelinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.