>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille

1
Manu Pitkänen

Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille
Patenttiriidan sopiminen Qualcommin kanssa kävi Applelle harvinaisen kalliiksi, sillä puolijohdejätin osavuosituloksen mukaan se saa Applelta jopa 4,5 miljardin dollarin suuruisen maksun vasta solmitun sopimuksen myötä.

Kyseiseen summaan ei kuulu tulevat rojaltimaksut, vaan Apple kuittaa sillä vain vanhat rojaltit, jotka se on jättänyt käynnissä olevan patenttiriidan takia maksamatta. Huhtikuussa Apple kertoi solmineensa Qualcommin kanssa kuuden vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen, jonka turvin se voi käyttää omissa tuotteissaan Qualcommin teknologiaa.

Applen huhutaan kehittävän omaa modeemia, joten yhtiö ei ole kovin pitkään riippuvainen Qualcommin tarjoamista piireistä. Qualcommin patentteja Apple ei kuitenkaan kykene ohittamaan, vaan niistä se on maksettava joka tapauksessa. Apple päätyi Qualcommin kanssa sopuun sen jälkeen kun ilmeni, ettei Intel kykene toimittamaan 5G-modeemia sen puhelimiin tarpeeksi ajoissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Lainaus:


Patenttiriidan sopiminen Qualcommin kanssa kävi Applelle harvinaisen kalliiksi
Sopu tuli kalliiksi – Apple maksaa jopa 4,5 miljardia dollaria Qualcommille


Paljonko tuossa on sitä sopimis lisää ? Lisäksi sitten muut asiasta johtuvat menot.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.