Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa aloittaa 5G-verkkojen kaupallistamisen – Liittymät ja reitittimet tulevat saataville

Manu Pitkänen

Elisa aloittaa 5G-verkkojen kaupallistamisen – Liittymät ja reitittimet tulevat saataville
5G-verkkojen kaupallisessa rakentamisessa laitettiin uusi vaihde silmään tämän vuoden alussa, kun viime vuonna huutokaupattujen 5G-taajuuksian kaupallinen käyttö tuli luvalliseksi.

Kaupallinen käyttö on enää liittymä- ja laitetuesta kiinni. Elisa onkin nyt aloittanut 5G-mobiililaajakaistaliittymien ja 5G-reitittimien ennakkomarkkinoinnin kuluttajille ja yrityksille. Liittymien ja laitteiden toimitukset alkavat arviolta viikolla 24. Aluksi saatavilla on Huawein 5G-reititin ja myöhemmin saataville tulee myös HTC:n 5G-reititin.

Liittymien tapauksessa saatavilla on kahta eri latausnopeutta, yhtä gigabittiä ja 600 megabittiä. Tulevaisuudessa liittymissä tullaan näkemään nopeuden lisäksi myös latenssiin eli vasteaikaan perustuvia hinnoittelumalleja asiakkaiden eri käyttötarkoituksiin. 5G-verkon peittoalue on hyvin pieni, mutta verkon ulkopuolella liittymä käyttää 4G-verkon maksiminopeutta.

Elisa aikoo aloittaa ensimmäisten 5G-puhelimien ja 5G-puheliittymien myynnin kesäkuun loppuun mennessä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.