Galaxyjen ja iPhonien myyntimäärät laskussa – Suomalaisille tuttu merkki kasvaa kohisten

Manu Pitkänen

Galaxyjen ja iPhonien myyntimäärät laskussa – Suomalaisille tuttu merkki kasvaa kohisten
Vuosi ei alkanut kovin ruusuisesti Applen tai Samsungin kannalta. Molempien yhtiöiden älypuhelintoimitukset laskivat IDC:n tutkimusten mukaan, vaikka Apple otti kaikista eniten osumaa. Samaan aikaan Huawei porskuttaa ja kasvattaa myyntiään.

IDC:n mukaan Samsung pysyi maailman suurimpana älypuhelinmerkkinä 71,9 miljoonalla toimitetulla puhelimella. Markkinakakkoseksi on noussut Huawei, jonka kappalemääräinen myynti vaikeassa markkinatilanteesta huolimatta peräti 50 prosentilla. Vielä vuosi sitten Huawei toimitti noin 39 miljoonaa älypuhelinta, mutta tämän vuoden alussa maailmalle lähti jopa 59,1 miljoonaa laitetta.

Applen myyntimäärät vuorostaan romahtivat 52 miljoonasta iPhonesta vain 36 miljoonaan puhelimeen. Vielä viime vuoden loppuun asti Apple julkaisi myytyjen laitteiden lukumäärät, mutta enää yhtiö ei paljasta lukemia.

Le Figaron haastattelussa Samsungin mobiilipomo DJ Koh vakuutti, että yhtiö aikoo pysyä jatkossakin markkinaykkösenä. Huawein menestys niin Kiinassa kuin Euroopassakin pistää kuitenkin Samsungin todella koville.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.