Applen suunnitelmat paljastuivat – Tätä kaikkea iOS 13:een on tulossa

Manu Pitkänen

Applen suunnitelmat paljastuivat – Tätä kaikkea iOS 13:een on tulossa
Vajaan kuukauden kulutta Apple käynnistää San Franciscossa kehittäjätapahtuman, jossa yhtiö paljastaa iOS-, macOS- ja watchOS-käyttöjärjestelmän tuoreimmat uutiset. Yksityiskohtia on paljastunut jo pitkin kevättä, mutta Bloombergin toimittaja Mark Gurman on paljastanut lisää tietoja Applen suunnitelmista.

Gurmanin mukaan Applen fokus iOS 13 -käyttöjärjestelmän kohdalla on ollut viime vuoden tapaan ohjelmistoalustan suorituskyvyn parantaminen sekä bugien karsiminen. Lisäksi Apple on muuttanut muutamia käyttöliittymäanimaatioita ja widgettien ulkoasua on selkiytetty. Apple aikoo myös lisätä käyttöjärjestelmään silmien rasitusta vähentävän ja akkukestoa parantavan Dark Mode -tilan. iPad-käyttäjät voivat myös käyttää tablettiaan Macin kakkosnäyttönä ja piirtoalustana.

Health-, Maps, iMessage-, Books- ja Reminders-sovellukset päivittyvät ja saavat uusia ominaisuuksia. Laitteiden käytön kontrollointiin tarkoitettuun Screen Time -toimintoon lisätään mahdollisuus sallia yhteydenotot vain nimettyihin henkilöihin tiettynä ajanhetkinä. Safariin on tulossa lataaushallinta, josta viimeksi ladattuja tiedostoja voi selata näppärästi yhdestä näkymästä.watchOS:ään ja macOS:ään on tiedossa isoja muutoksia. Esimerkiksi watchOS on saamassa oman App Store -sovelluksen, jolloin ohjelmia voi asentaa laitteeseen suoraan kellon kautta. MacOS:n kohdalla taas ehkä suurin muutos on yhteensopivuus iOS-sovellusten kanssa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.