Applen suunnitelmat paljastuivat – Tätä kaikkea iOS 13:een on tulossa

Manu Pitkänen

Applen suunnitelmat paljastuivat – Tätä kaikkea iOS 13:een on tulossa
Vajaan kuukauden kulutta Apple käynnistää San Franciscossa kehittäjätapahtuman, jossa yhtiö paljastaa iOS-, macOS- ja watchOS-käyttöjärjestelmän tuoreimmat uutiset. Yksityiskohtia on paljastunut jo pitkin kevättä, mutta Bloombergin toimittaja Mark Gurman on paljastanut lisää tietoja Applen suunnitelmista.

Gurmanin mukaan Applen fokus iOS 13 -käyttöjärjestelmän kohdalla on ollut viime vuoden tapaan ohjelmistoalustan suorituskyvyn parantaminen sekä bugien karsiminen. Lisäksi Apple on muuttanut muutamia käyttöliittymäanimaatioita ja widgettien ulkoasua on selkiytetty. Apple aikoo myös lisätä käyttöjärjestelmään silmien rasitusta vähentävän ja akkukestoa parantavan Dark Mode -tilan. iPad-käyttäjät voivat myös käyttää tablettiaan Macin kakkosnäyttönä ja piirtoalustana.

Health-, Maps, iMessage-, Books- ja Reminders-sovellukset päivittyvät ja saavat uusia ominaisuuksia. Laitteiden käytön kontrollointiin tarkoitettuun Screen Time -toimintoon lisätään mahdollisuus sallia yhteydenotot vain nimettyihin henkilöihin tiettynä ajanhetkinä. Safariin on tulossa lataaushallinta, josta viimeksi ladattuja tiedostoja voi selata näppärästi yhdestä näkymästä.watchOS:ään ja macOS:ään on tiedossa isoja muutoksia. Esimerkiksi watchOS on saamassa oman App Store -sovelluksen, jolloin ohjelmia voi asentaa laitteeseen suoraan kellon kautta. MacOS:n kohdalla taas ehkä suurin muutos on yhteensopivuus iOS-sovellusten kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 40
299 € Power
357 € Bigbox
383 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 389 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Xiaomi Redmi 12 – hinta laskenut -18%

Xiaomi Redmi 12
129 € Bigbox
152 € Proshop
159 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.