Kilpailuviranomaiset tutkivat taas Androidia – Syytteitä voi tulla nyt Intiassa

Manu Pitkänen

Kilpailuviranomaiset tutkivat taas Androidia – Syytteitä voi tulla nyt Intiassa
Intian kuluttaja- ja kilpailuvirasto Competition Commission of India (CCI) on aloittanut Googlen liiketoimintaan kohdistuvan tutkinnan. Erityisesti CCI:n fokuksessa on Android-käyttöjärjestelmään liittyvät ehdot.

Intia aloitti itse asiassa jo viime vuonna selvittää sille tullutta valitusta, jossa Googlen niskoille asetettiin samanlaisia syytteitä kuin Euroopassa, jossa hakukonejätti sai maksettavaksi yli 4,34 miljardin euron sakot. CCI päätyi huhtikuussa siihen, että sille lähetetty valitus oli siinä määrin aiheellinen, että virallinen tutkinta voidaan aloittaa. Suurelle yleisölle asiasta ei ole kuitenkaan kerrottu.

Euroopan komission käsittelyn myötä Google saattaa joutua ahtaalle. Ainakin sen pitäisi pystyä todistamaan varsin seikkaperäisesti, ettei se ole syyllistynyt kilpailulainsäädännön vastaiseen toimintaan. CCI:llä kestänee asian käsittelyn kanssa vuoden verran ja se kutsunee Googlen johtoa kuultavaksi.Asiasta uutisoineen Reutersin tiedossa ei ole tutkinnan tarkkoja teemoja, mutta ilmeisesti kyse on Android-valmistajita vaadituista kilpailua rajoittavista ehdoista. Androidilla on etenkin Intiassa hyvin dominoiva asema, kun kalliita iPhoneja ei myydä kovinkaan paljoa. Noin 99 prosenttia maassa myytävistä puhelimista on Android-pohjaisia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.