>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple hävisi korkeimmassa oikeudessa – Onko perinyt liikaa hintaa sovelluksista?

Manu Pitkänen

Apple hävisi korkeimmassa oikeudessa – Onko perinyt liikaa hintaa sovelluksista?
Yhdysvaltojen korkein oikeus on asettunut valitustuomioistuimen kannalle tapauksessa, jossa käsiteltiin App Storen käyttäjien mahdollisuutta haastaa Apple oikeuteen sovelluskaupan kilpailua vääristävien seikkojen takia. Tuomarit kallistuivat Applea vastaan äänin 5–4.

Tapaus liittyy oikeustapaukseen, jossa Applen App Storen kehittäjiltä perimä 30 prosentin osuus liikevaihdosta nostaa ohjelmien hintoja epäreilusti, koska iOS-laitteille ohjelmia ei voi asentaa mistään muusta lähteestä. Korkein oikeus ei ottanut tähän alkuperäiseen väitteeseen kantaa, vaan korkeimman oikeuden päätös liittyy enemmän siihen, voidaanko tällainen kanne ylipäätään nostaa.

Applen mukaan kannetta ei voida edes nostaa, koska tavalliset App Storessa asioivat kuluttajat eivät ole sen varsinaisia asiakkaita, vaan kuluttajat ostavat sovelluksensa sovelluskehittäjiltä. App Storen asiakkaita ovat sovelluskehittäjät, jotka markkinoivat ohjelmiaan kaupassa. Tällöin kuluttajat eivät voi haastaa Applea oikeuteen, vaan sovelluskehittäjien pitäisi tehdä se.Mikäli Apple häviää alkuperäisen kanteen, voi Apple joutua maksamaan korvauksia App Storen asiakkaille ylihintaisista sovelluksista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.