Apple veti ässän hihasta – Mobiilimaksaminen leviää joka ikiseen paikkaan

Manu Pitkänen

Apple veti ässän hihasta – Mobiilimaksaminen leviää joka ikiseen paikkaan
Applen mobiilimaksujärjestelmän seuraava laajennuskohde on niin sanotut NFC-tarrat, joita jälleenmyyjät ja palveluntarjoajat voivat alkaa hyödyntää niin maksamiseen, kanta-asiakashankintaan kuin esimerkiksi tilausten tekemiseen.

Apple Payn NFC-ominaisuudet ovat olleet tähän asti hyvin rajattuja, muun muassa siitä syystä, että vuorovaikutuksen käynnistyminen edellyttää asiaan liittyvän sovelluksen asentamista puhelimeen. Applen uuden linjauksen mukaan sovellusta ei tarvitse olla enää valmiiksi asennettu puhelimeen, jotta maksaminen tai tilaaminen onnistuisi.

iPhonen omistaja voi siis jatkossa maksaa parkkimaksunsa suoraan Apple Payllä, eikä hänellä tarvitse olla parkkihallia hallinnoivan yrityksen sovellusta puhelimessa. Apple Pay -tarrahankkeessa ovat mukana vaatekauppa Bonobos, parkkiyhtiö PayByPhone ja skootterivuokrauspalvelu Bird. Esimerkiksi Bonobosin tapauksessa Apple Pay -käyttäjä voi skannata kaupassa haluamansa vaatteen ja maksaa sen liikkeessä. Tämän jälkeen vaate toimitetaan asiakkaan kotiin, joten hänen ei tarvitse kantaa sitä ostoskeskuksesta kotiin.Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.