Apple veti ässän hihasta – Mobiilimaksaminen leviää joka ikiseen paikkaan

Manu Pitkänen

Apple veti ässän hihasta – Mobiilimaksaminen leviää joka ikiseen paikkaan
Applen mobiilimaksujärjestelmän seuraava laajennuskohde on niin sanotut NFC-tarrat, joita jälleenmyyjät ja palveluntarjoajat voivat alkaa hyödyntää niin maksamiseen, kanta-asiakashankintaan kuin esimerkiksi tilausten tekemiseen.

Apple Payn NFC-ominaisuudet ovat olleet tähän asti hyvin rajattuja, muun muassa siitä syystä, että vuorovaikutuksen käynnistyminen edellyttää asiaan liittyvän sovelluksen asentamista puhelimeen. Applen uuden linjauksen mukaan sovellusta ei tarvitse olla enää valmiiksi asennettu puhelimeen, jotta maksaminen tai tilaaminen onnistuisi.

iPhonen omistaja voi siis jatkossa maksaa parkkimaksunsa suoraan Apple Payllä, eikä hänellä tarvitse olla parkkihallia hallinnoivan yrityksen sovellusta puhelimessa. Apple Pay -tarrahankkeessa ovat mukana vaatekauppa Bonobos, parkkiyhtiö PayByPhone ja skootterivuokrauspalvelu Bird. Esimerkiksi Bonobosin tapauksessa Apple Pay -käyttäjä voi skannata kaupassa haluamansa vaatteen ja maksaa sen liikkeessä. Tämän jälkeen vaate toimitetaan asiakkaan kotiin, joten hänen ei tarvitse kantaa sitä ostoskeskuksesta kotiin.Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -29%

Oppo Find X5 5G
772 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Xiaomi 11T Pro – hinta laskenut -22%

Xiaomi 11T Pro
349 € DNA
465 € Multitronic
499 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.